Рада Європи
Посилення доброго демократичного
врядування і cтійкості в Україні

Офіс Ради Європи в Україні:
вул. Іллінська, 8, 7-й під'їзд,
м. Київ, Україна, 04070
тел.: +380.44.303.99.16, +380.44.425.60.01

Рада Європи Посилення доброго демократичного
врядування і cтійкості в Україні

Новини

Міжнародне муніципальне партнерство: методичні рекомендації

25 Січня 2023

Пропонуємо до вашої уваги методичні рекомендації «Щодо міжнародного муніципального партнерства». Тут йдеться про побудову ефективної комунікації та співпраці з муніципалітетами інших країн, алгоритми дій та практичні поради з налагодження партнерства, про діяльність партнерств у кризових умовах, успішні приклади партнерств, вибудованих українськими  громадами. Крім того, надано практичні поради щодо особливостей митного та бухгалтерського оформлення різних видів допомоги, яку партнери можуть надавати один одному, як вибирати партнерів, як організувати роботу відповідних фахівців або підрозділу, а також  про фінансування, облік і звітність та багато іншої корисної інформації.

На основі цих рекомендацій Міністерством розвитку громад та територій України розроблено розділ «Партнерство задля відновлення та розвитку» національного порталу «Децентралізація», за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програми «U-LEAD з Європою».

Ці рекомендації базуються на методології Ради Європи City to City Cooperation, їх підготовлено Радою Європи в рамках Програми «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» на запит Міністерства розвитку громад та територій України.

ЗАВАНТАЖИТИ Методичні рекомендації щодо міжнародного муніципального партнерства за посиланням.