Рада Європи
Посилення доброго демократичного
врядування і cтійкості в Україні

Офіс Ради Європи в Україні:
вул. Іллінська, 8, 7-й під'їзд,
м. Київ, Україна, 04070
тел.: +380.44.303.99.16, +380.44.425.60.01

Рада Європи Посилення доброго демократичного
врядування і cтійкості в Україні

Новини

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ: Cтворення та організація роботи інклюзивного мультифункціонального коворкінгового простору

19 Січня 2023

Пропонуємо Вашій увазі нові методичні рекомендації «Щодо створення та організації роботи інклюзивного мультифункціонального коворкінгового простору (на прикладі Жовківського навчально-реабілітаційного центру «Злагода»)».

Це видання підготовлено за результатами проєкту «Зміцнення місцевої економіки та доброго врядування у Жовківській громаді (Львівська область)», що впроваджувався  у серпні – жовтні минулого року громадською організацією «Освіта для успіху» за грантової підтримки Ради Європи в межах діяльності Програми «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».  Рекомендації підготовлено за консультаційної підтримки Проєкту Ради Європи «Подальша підтримка розвитку соціальних прав людини в Україні».

Відкриті шкільні коворкінги набувають популярності, актуальність заміни ними навчальних майстерень не викликає сумнівів у тих, хто вже пройшов цей шлях. І таку заміну здійснюють не лише заклади загальної середньої освіти, а й заклади спеціальної освіти. Представлені методичні рекомендації стануть в нагоді тим, хто прагне створити у закладах спеціальної освіти кращі умови для учнів з особливими освітніми потребами (далі – ООП) у навчальному, реабілітаційному та профорієнтаційному процесах. Майбутні творці   коворкінгів зможуть знайти в методрекомендаціях інформацію про сутність моделі навчання дітей з ООП у контексті реформи деінституціалізації, дізнатися про виклики та ризики створення шкільних коворкінгів на базі навчально-реабілітаційних центрів та шляхи їх подолання, проаналізувати процеси налагодження взаємодії між органами місцевого самоврядування (громада-громада, громада-район-область) заради якісних і доступних послуг. А ще матимете можливість ознайомитися з алгоритмом створення інклюзивного коворкінгу та переліком обладнання, необхідного для нього.

Завантажити методрекомендації можна за посиланням.