Рада Європи
Посилення доброго демократичного
врядування і cтійкості в Україні

Офіс Ради Європи в Україні:
вул. Іллінська, 8, 7-й під'їзд,
м. Київ, Україна, 04070
тел.: +380.44.303.99.16, +380.44.425.60.01

Рада Європи Посилення доброго демократичного
врядування і cтійкості в Україні

Новини

РЕГІОНАЛЬНІ КОНКУРСИ ЖУРНАЛІСТСЬКИХ РОБІТ Нагороджено переможців першого Конкурсу в Хмельницькій області

7 Грудня 2017

7 грудня 2017 року під час урочистого зібрання з нагоди Дня місцевого самоврядування голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний вручив дипломи переможцям обласного конкурсу журналістських робіт на краще висвітлення тематики реформи місцевого самоврядування, децентралізації влади та кращих практик територіальних громад Хмельницької області.
Конкурс журналістських робіт був започаткований Хмельницькою обласною радою в 2017 році, базуючись на концептуальних засадах методології, розробленої в рамках діяльності Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні». Інформаційна кампанія конкурсу проходила з червня по жовтень 2017 року.

За результатами розгляду поданих матеріалів конкурсна комісія визначила десятьох переможців у чотирьох номінаціях: «Краща публікація у друкованих ЗМІ», «Краща телепрограма, сюжет», «Краща онлайн-публікація» та «Кращий радіоматеріал». За перемогу в обласному конкурсі журналістів нагороджено дипломами та грошовими преміями у розмірі відповідно до категорії: перша премія – 10 тис. грн, друга – 7 тис. грн, третя – 5 тис. грн у кожній з номінацій. Також подяками обласної ради та цінними подарунками Михайло Загородний відзначив ще трьох журналістів учасників конкурсу.

За словами голови обласної ради проведення конкурсу стало важливим інструментом підвищення обізнаності населення Хмельницької області про переваги та здобутки реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, а також кращі практики, ініціативи й позитивні зрушення в розвитку громад. Значна кількість та висока якість матеріалів поданих авторами на конкурс вказує на великий інтерес громадськості до питань проведення реформи децентралізації влади.

Зважаючи на важливість привернення уваги населення області й зацікавлених сторін до позитивних прикладів розвитку громад, Хмельницька обласна рада запрошує авторів матеріалів до участі у наступному конкурсі журналістських робіт, який відбудеться у 2018 році. Інформація про початок проведення конкурсу буде оголошена на офіційному сайті Хмельницької обласної ради http://km-oblrada.gov.ua/ та в газеті «Подільські вісті».